Hodnocení podzimní části sezóny 2022/2023 - TJ Sokol Dobrá - Žáci

Mladší žáci

Vstup do nové sezóny se nám podařil na výbornou a prvních pět kol jsme s přehledem vyhráli. Postupně jsme porazili Frýdek-Místek 9:1, Sedliště 8:2, Ostravici 8:2, Hukvaldy 6:4 a Bašku 4:1. První porážka přišla v Raškovicích, kde jsme v nekompletní sestavě prohráli 2:7. Po té přišlo nešťastné utkání proti týmu z Písku/Bukovce, kde se Filip Bielčik, jeden z našich klíčových hráčů těžce zranil. Na tým padla deka a tím i porážka 2:6. Ztracená herní pohoda se nám začala vracet v utkání v Neborech, kde jsme smolně remizovali 2:2, neboť jsme byli výrazně lepším týmem. Následovala opět vítězná vlna, kde jsem doma převálcovali Janovice 9:1 a v posledním utkání sezóny jsme porazili nevyzpytatelné Mosty 4:1. Zimní přestávku přečkáme na 3. místě z 11. týmů, s tříbodovou ztrátou na čelo tabulky.

Nyní nás čeká zimní část sezóny, jejíž vrcholem je série halových turnajů KZL. 

Statistika: Počet bodů: 22

         Výhry-remízy-prohry: 7-1-2

         Vstřelené-obdržené branky: 54-27

        Nejúspěšnější střelec: Čuba Daniel 17

Realizační tým: Malyšek Petr, Mareček Pavel

Starší žáci

Do sezóny 2022/2023 vstoupili naši borci vítěznou nohou, kdy si doma poradili s Lučinou, se kterou jsme hráli vždy těžké zápasy. Následoval výjezd do Hukvald, kde si kluci celkem s přehledem 3 body uhlídali. Na další zápas se jelo do Raškovic. Tam to tak jednoduché nebylo, oba týmy tlačily a nechtěly nechat soupeři ani bod zadarmo.

Naštěstí se nám více dařilo při zakončování akcí a 3 body jsme si domů nakonec odvezli. O pár dní později zavítaly na naše hřiště Metylovice. Zápas to byl jednoznačný, kluci soupeře nepouštěli k míči a celkově je přehrávali. To se podepsalo i na výsledku, kdy hostujícímu týmu nastříleli 20 branek. 

Následovala 2 týdenní pauza, kdy si na trénincích borci pořádně mákli. Další zápas jsme odehráli proti týmu z Čeladné. Zápas se odehrál na hřišti v Nižních Lhotách kvůli podmočenému hřišti u nás doma. Proti tomuto celku se nám nikdy bohužel moc nedařilo, proto jsme na hřiště vcházeli trochu s obavami. Jak se ale ukázalo, nebylo se čeho bát. Nechali jsme na hřišti opravdu vše a nasázeli soupeři 12 branek a nedostali ani jednu. 

Následoval výjezd do Lískovce, kde jsme nejeli v plné sestavě a to dokonce i bez našeho brankáře, kterého nám nahradil brankář ze starší přípravky. Kluci se ale snažili, hlavně v druhém poločase soupeře přetlačili a nedali jim nic jen tak. 3 body jsme ale nedokázali urvat a domů jsme odjížděli s první prohrou. Po 2 týdnech jsme se utkali opět s Lískovcem, tentokrát na domácím hřišti a v plné síle, což se podepsalo na výsledku a celkovém dojmu ze zápasu. Vyhráli jsme 5:1 a 3 body byly naše. Další utkání nás čekalo na hřišti Čeladné, kde jsme s přehledem zápas ukočírovali, nastříleli soupeři 10 branek a domů jsme si vezli s pocitem dobře odvedené práce 3 vítězné body. Poslední zápas proti Raškovicím jsme museli odložit na jarní část sezóny.

Přes zimu nás čekají halové turnaje Krajské zimní ligy. Doufáme, že se nám bude dařit i v tělocvičnách. O turnajích, výsledcích atd. budeme jako vždy informovat na 

našich facebookových stránkách "TJ Sokol Dobrá - Žáci"

Děkujeme všem fanouškům a rodičům za skvělou atmosféru a podporu našich borců, bez Vás by to nešlo. Obrovské díky patří samozřejmě našim hráčům.

Statistika: Počet bodů: 21

         Výhry-remízy-prohry: 7-0-1

         Vstřelené-obdržené branky: 66-12

        Nejúspěšnější střelec: Čtvrtka Martin 17

Realizační tým: Knödl Tomáš a Schnapka Robert

PM