Výsledkový servis 13.-14.4.2024

I PŘES 70 MINUTOVÉ OSLABENÍ ZTRACENÉ 2 BODY V PETROVICÍCH 🫤

Další zápas nás zavezl do Petrovic, kde jsme chtěli potvrdit poslední 2 výhry. Bohužel jsem byli z minulého kola oslabeni o našeho brankáře, který byl vyloučen a tak se mezi 3 tyče postavil Péťa Platoš. Po vyrovnaném úvodu přišlo to co jsme si přáli nejméně a to vyloučení našeho brankáře za chycení balónu mimo 16-tku. Tak do branky musel další hráč a to Jenda Filipčík. Naštěstí Petrovice i v přesile vůbec nehrozili a spíš jsme to byli my, kdo diktoval tempo hry. Ale i přesto se domácí těsně před poločasem ujali vedení a to díky vlastnímu gólů, který si vstřelil Šmahaj Dušan. Tím i skončil první poločas.

Do druhého poločasu jsme byli odhodlání utkání zvrátit, ale bohužel po chybné malé domů dostáváme hned zkraje 2 gól a prohráváme 2:0. I přes tuto skutečnost o chvíli později po faulu na Vojtu Figuru kopeme penaltu, kterou s přehledem proměňuje Filipčík. A aby toho nebylo málo tak o 7.minut později nádhernou střelou z 35metrů do šibenice vyrovnal Filip Georgiovský... 👏 Do konce zápasu jsme byli stále lepším mužstvem , ale bohužel další šance jsme nebyli schopni proměnit a tak jsme nakonec jen remizovali. Bohužel ztracené 2 body a to i přes brzké naše vyloučení 🫤 Ale pochvala všem hráčům za odmakané a odbojované utkání 👏

Další víkend se představíme na domácím hřišti v derby s celkem z Hnojníku 😏

Dorost:

Mořkov vs. Dobrá 1:1 (1:1) branka: Pokorný Marek

DOROST OPĚT LEPŠÍM TÝMEM, ALE STAČILO TO JEN NA BOD ⚽

V neděli 14.dubna jeli naši dorostenci do Mořkova. Jeli jsme sem s jasným cílem urvat 3 body za výhru a zlomit tu naši trochu už smůlu v zakončení. Bohužel se nám to opět nepovedlo a z naší strany to byl opět „festival neproměněných šancí“.

Naši borci opět vyrukovali na soupeře rychlou kombinační hrou, která byla opravdu nátlaková a velmi efektivní. Přehrávali jsme soupeře ve všech činnostech, jak v těch útočných, tak i v těch obranných a svým důrazem jsme měli navrh i ve středu hřiště. Dařilo se nám procházet až do velkého vápna soupeře a několikrát přímo ohrozit soupeřovu bránu, ale bohužel naše zakončení bylo neutále neefektivní a nedůrazné stejně jako v předchozích 3 zápasech. Až na jednu krásnou dalekonosnou střelu Robina Foldyny v 15. minutě přímo do břevna neměl domácí brankář s našimi výpady na jeho bránu větší problémy. Konečně v 24. minutě se nám podařilo rozvlnit síť domácích, kdy na sebe vzal všechnu zodpovědnost Marek Pokorný. Po důrazném presinku ve středu hřiště získal míč, prokličkoval se s ním až na hranici malého vápana a nekompromisně z levé strany poslal míč krásně po zemi k zadní tyči. Domácí brankář neměl sebemenší šanci a my jsme vedli 0:1. Byli jsme si jistí, že tento zápas už konečně dotáhneme do vítězného konce. Naše hra se nám dařila i nadále a soupeře jsme v podstatě do žádné vážné akce ani nepustili. Naše obranná stopérská dvojice Marek Georgiovský a Honza Čagala plnili svou roli na výbornou a věškerou snahu soupeře vždy spolehlivě přerušili, a tak měl náš brankář Vašek Zugar skvělou podporu. Bohužel z jedné ojedinělé akce se soupeři podařilo ještě do poločasu vyrovnat. Po rozehrání autové situace soupeř okamžitě přenesl míč křížem přesně za naši obranu do náběhu svého křídla a ten se nemýlil a podobným způsobem zakončil k zadní tyči. Bylo srovnáno na 1:1.

Do druhé půle nastoupili oba celky s jasným cílem zvrátit vývoj zápasu na svou stranu. Do brány teď nastoupil Filip Feber a hned v úvodu zlikvidoval snad teprve druhou vážnou a taky poslední šanci soupeře skvělým výběhem proti soupeři a vyražením míče. V kombinaci naší urputnosti a fandění domácích fanoušků houstlo napětí a nervozita na hřišti, což v 61. minutě zápasu vyústilo v potyčku mezi oběma celky, do které se zapojilo více borců. Zápletka skončila 2 červenými a 2 žlutými kartami. Do konce zápasu tak oba dva celky hrály výrazně oslabení, protože přišli o důležité hráče. Všichni už byli z do této chvíle vysokého tempa hry tak unavení, že jsme se výrazných šancí nedočkali. Nějaké náznaky jsme tam měli, ale hlavně že jsme už nepůjčili soupeři míč a do ničeho dalšího ho nepustili. Z naší strany to byla snaha uspat soupeře a překvapit ho nějakým výpadem, ale nepovedlo se to a zápas tak dospěl do nerozhodného stavu.

Odjížděli jsme opět zklamaní. Byli jsme po celou dobu zápasu jasně lepším týmem, ale nepovedlo se nám z toho opět vytěžit více jak 1 bod. Jednoznačně se na tom podepisuje tréninková morálka, která není po zimní pauze bohužel ideální. Finální fáze, která je přímo závislá na dokonalé práci s míčem, nám prostě dělá problémy a bez tréninku se to nedá zlepšit. Snad to borci uchopí za správný konec, dokud je ještě čas. Na závěr jako vždy děkujeme všem fanouškům, kteří nás přijeli podpořit až do Mořkova. Zveme vás na další neděli, kdy doma přivítáme Český Těšín…

Za TJ Sokol Dobrá vedoucí dorostu

Stanislav Drexler