Dorost veze „pouze“ bod

TJ Bystřice vs TJ Sokol Dobrá                                                                               

                                             1 : 1                                                                                        

    Druhou jarní neděli 31.března jsme jeli sehrát další zápas do Bystřice. Tady to byl už docela jiný zápas v porovnání s tím předchozím.

    Podmínky na hřišti byly diametrálně odlišné od prvního domácího zápasu. Plocha byla suchá až vyprahlá, tvrdá a míč na ní skákal jak zblázněný. Do toho silný vítr údajně s prachem až ze Sahary, který nás všechny trochu trápil už od pátku. Celý 1.poločas jsme tak hráli proti větru. Naši dorostenci předvedli velmi obětavý výkon, na jehož konci ale bohužel chyběly góly. Během první poloviny 1.poločasu jsme si vytvořili spoustu možností, kdy jsme mohli zápas rozhodnout, ale každá naše útočná snaha skončila těsně za hranicí velkého vápna a finální fáze jako by nebyla. Nebyli jsme schopni dotáhnout jedinou akci do finále a vystřelit na bránu soupeře. Tím tak trochu rostla naše frustrace a dávali jsme tak nevědomky prostor soupeři k tomu, aby udeřil. To se mu bohužel už v 33.minutě povedlo a soupeř šel do vedení 1:0. V tuto chvíli to s námi moc dobře nevypadalo, nechápali jsme, že máme celou dobu přavahu a najednou prohráváme.

    Do druhého poločasu jsme ale opět nastoupili s hlavou na hoře. Jedna naše šance střídala druhou. Tentokráte se nám je dařilo dotahovat až k zakončení, ale to bylo pořád málo důrazné. Naše dominance ve hře však byla i přes naše individuální nedostatky čím dál větší, střely na soupeřovu bránu tak přibývaly a konečně v 66.minutě se nám podařilo vyrovnat zásahem nováčka v týmu Matějem Zezulou. Kluci pokračovali ve své hře dále, měli jsme spoustu dalších možností, kdy nám jednu za údajný ofsajd, který samozřejmě výběhem z naší půle nebyl, ukradl pomezní rozhodčí domácího týmu.

    Zápas tak dospěl k remíze, získali jsme první jarní bod, ale všichni jsme přesto byli velice zklamaní, protože jsme tady prostě měli vyhrát. Hráli jsme proti týmu ze dna tabulky, měli jsme spoustu možností, ale finální fáze nám dělala velké problémy. Znovu pro všechny určitě ponaučení, v čem máme velké nedostatky, na kterých je potřeba poctivě pracovat. Na závèr opět děkujeme všem fanouškům, kteří s námi cestují a podporují naše borce i na venkovním zápase. Už se na vás těšíme další neděli,  tentokráte na domácím hřišti proti Vendryni naviděnou,

Za TJ Sokol Dobrá vedoucí dorostu

Stanislav Drexler