Dorost: Zápas plný emocí

TJ Sokol Dobrá vs 1.BFK Frýdlant n.O. 1 : 1

V neděli 29.října přijel do Dobré hájit svou vedoucí pozici lídr soutěže z Frýdlantu. Naši dorostenci byli na tento zápas samozřejmě patřičně namotivováni. V domácím zápase proti lídru tabulky, navíc za takového počtu diváků, kterých tentokráte přišlo opravdu hodně, se ani není čemu divit.

Řeknu vám, že takový zápas se jednoduše nedá dobře popsat, ten se musí vidět, ten se musí zažít. Tentokráte bylo na hřišti k vidění spousta fotbalových emocí. První poločas byl jimi doslova nabitý. Frýdlant potřeboval pro upevnění pozice lídra soutěže vyhrát a tak měl motivaci taky více než dostatečnou. Jenže narazil na dvě pro něj nepřekonatelné překážky. Naši borci od začátku aktivně přerušovali snahu soupeře svou agresivní hrou a hodně nám v tom tak trochu neplánovaně pomáhala nekvalitní hrací plocha. Na té se soupeř se svou technickou hrou trápil a jeho taktika mu tak vůbec nevycházela. My jsme sice byli často od soupeře daleko, ale nekvalitní povrch nám dával dostatek času tuto chybu vždycky napravit. Za neustálých hlasitých pokynů trenérů obou týmů tak rostlo napětí na hřišti. Našim borcům rostlo sebevědomí, Frýdlantu rostla frustrace. Do toho se několika nepovedenými verdikty vložil hlavní arbitr a emoce na hřišti by se daly doslova krájet. Byl to velice náročný poločas jak po fyzické, tak i po psychické stránce. Celý se odehrál v tomto duchu a i přes to, že se obešel bez vážnějšího ohrožení jediné branky, byl plný elektrizujícího náboje, který si troufnu říct pohltil každého přítomného.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy s úplně jinou taktikou. Nejspíše se pokyny trenérů obou týmů o přestávce v kabině moc nelišily. Aspoň tak to od prvních minut 2.poločasu na hřišti vypadalo. Obě mužstva přestaly bláznit, začaly hrát a kombinovat s ledovým klidem a na velkou jistotu od zadu a na krátko. Všichni jakoby začali znovu hledat svoji hru, svoje tempo, ve kterém se cítí nejlépe. Lépe se s tím popasovali naši borci. Na prvních 10 minut jsme převzali na hřišti iniciativu, kombinace nám vycházely a nadějné akce a standartní situace nám začaly přibývat. V 54. Minutě kopal jednu takovou Robin Foldyna. Z levé strany poslal míč padákem až na zadní tyč, kde nenápadně číhal náš stopér Honza Čagala, ten nezaváhal a hlavičkou přehodil brankáře hostů přesně k druhé tyči. Dobrá vedla 1:0! Takovou radost hráčů, realizačního týmu a všech fanoušků ze vstřeleného gólu jsem snad ještě nezažil. Byli jsme nahoře, cítili jsme, že můžeme zápas dotáhnout až do vítězného konce. Snažili jsme se dále hrát to, co nám až do teď vycházelo a vytvářeli jsme si i další šance. Bohužel ani jednu jsme neproměnili a začaly nám tak trochu docházet síly, které jsme vyčerpali v první půli utkání. Soupeř si toho byl vědom a začal se rychle nadechovat k závěrečnému náporu, aby zvrátil pro něj nepříznivý vývoj zápasu. Dále se soustředil na zabezpečenou obranu, ale jeho rychlé protiútoky začínaly být nebezpečné, doslova gólové. Opět se stupňovala na hřišti agresivita a emoce, začal opravdový boj o to, kdo z koho. Doslova 3 tutovky soupeře jsme se štěstím ještě ustáli, ostatní jsme úspěšně překazili. Bylo to ale náročné a po jednom tvrdém souboji jsme byli nuceni vystřídat našeho zajišťujícího stopéra Patrika Stryju. Bohužel přesně tohoto okamžiku dokázal soupeř využít, proniknul do naší v tuto chvíli nejisté obrany a v 86.minutě vyrovnal skóre zápasu na 1:1. Do závěrečného hvizdu se už nic podstatného neudálo a tak se oba týmy rozešli smírně.

Nutno podotknout, že se v nás všech mísily různé pocity. Věděli jsme, že jsme dnes měli na to porazit lídra tabulky a moc nám k tomu ani nechybělo. Bohužel jsme si svou porci štěstí stihli vyčerpat příliš brzy a závěr tak vyšel lépe soupeři. Remíza je samozřejmě ve výsledku pro nás úspěch a z pohledu obou týmů je tento výsledek i spravedlivý. V celkovém umístění jsme si o jednu příčku pohoršili, protože nás díky své výhře ve Václavovicích předskočilo Staré Město. Kolobouk dolů všem na hřišti za bojovnost a nasazení, které nám tady předvedli. Děkujeme celému týmu za krásný fotbalový zážitek, děkujeme fanouškům za skvělou kulisu během celého zápasu a těšíme se na poslední kolo podzimu, kdy v neděli 5.listopadu jedeme do Brušperku….

Za TJ Sokol Dobrá vedoucí dorostu

Stanislav Drexler