Jednoznačná převaha dorostu

    V neděli 24.září přijel do Dobré dorostenecký tým z Jablunkova, aktuálně poslední tým tabulky Krajské soutěže. Jablunkov nezískal z předchozích šesti zápasů jediný bod, takže “papírově” jsme byli před tímto utkáním jasným favoritem. A tyto předpoklady se na hřišti také potvrdily. Jednoznačně byl tohle pro nás zatím nejjednoduchší zápas sezóny.

    Naši borci už vědí, že první poločas bývá ve většině zápasů ten rozhodující a tak jsme i tentokrát měli taktiku stejnou, hrát na plno od prvních minut a rozhodnout už v prvním poločase. Hned od začátku tak byla převaha našich borců naprosto zřejmá a už v 5. minutě otevřel skóre zápasu Marek Pokorný na 1:0. Náš tlak pokračoval a v 9. minutě vyústil v další parádní akci, kdy dostal přihrávku do běhu ze středu hřište Šimon Ochman, ten si míč výborně pokryl a zpracoval a razantní střelou na zadní tyč zvýšil na 2:0. Jablunkov jsme přehrávali ve všech aspektech hry. Nutno podotknout, že nám soupeř nekladl nijak výrazný odpor, anebo přesněji nám spíše nestačil klást velký odpor a nebyl nebezpečný ani směrem dopředu díky našemu okamžitému napadání soupeře hned po jeho rozhrávce v malém vápně. Naši borci čekali na soupeřovu rozhrávku na hranici velkého vápna a po jeho rozehrání okamžitě soupeře napadali. Většinou se nám podařilo soupeři vzít míč ještě na jeho vlastní polovině. Většina zápasu se tak hrála na polovině soupeře a tens e tak na naši půlku dostavál jen sporadicky. A když už se mu to povedlo, nedokázal naši bránu díky skvělé práci obranné čtveřice Nytra, Čagala, Vraňák a Georgiovský v tandemu s brankářem Filipem Feberem nijak ohrozit. Vypadalo to pro nás na hřišti opravdu jednoduše, ale samozřejmě to bylo díky zodpovědnému přístupu všech našich borců. I přes jasný vývoj utkání jsme hráli neustále zodpovědně, pozičně téměř bezchybně, všechny řady se dobře doplňovaly a spolupracovaly na výbornou, mohli jsme bez problémů hrát rychlý a pro fanoušky na pohled pěkný kombinační fotbal. Snažili jsme se přenášet hru z jedné strany na druhou a soupeře tak ještě více unavit. Hráli jsme v absolutní pohodě a tak ještě v 1.poločase přidali branky nejprve krásnou střelou z dálky k levé tyči Patrik Stryja na 3:0 a po parádní kombinaci ve středu vápna navyšoval střelou k tyči na 4:0 Honza Zícha. Do kabin jsme tak šli ve velké pohodě a trenér Kamil Zícha tak neměl svým svěřencům o pauze moc co vytknout. Pravda, tu a tam nám to na hřišti kazily naše vlastní individuální nedostatky, díky kterým si hru občas zbytečně komplikujeme a snižujeme tak šance na ještě vyšší porci vstřelených branek, a tak trenér na toto své svěřence upozorňoval.

    Druhý poločas jsme pokračovali v naší dominanci a zápas tak začínal pomalu vypadat spíše jako naše „exhibice“. Všichni hráči cítili šanci vstřelit si v zápase gól a tak jsme postupně navyšovali skóre až na konečných 11:0. Trenér tak mohl během druhého poločasu střídat a dávat šanci mladším méně zkušeným borcům absolutně bez obav. A ti měli taky hned několik příležitostí se gólově prosadit, ale kluci hold potřebují nasbírat ještě trochu zkušeností, aby byli v koncovce více klidnější a rozhodnější. Rozepisovat se tady o všech parádních akcích, ať už individuálních anebo týmových, po kterých padl gól anebo mohl padnout gól, nemá moc smysl, bylo by to dlouhé čtení. Tohle se musí vidět. K vidění toho bylo hodně a kdo se nepřišel na naše dorostence podívat, může jen litovat. Zbytek střelců tak najdete v přiloženém obrázku.

    Náš dorost se po tomto zápase posunul na průběžnou 3.příčku tabulky soutěže, kdy se o tuto pozici dělíme společně se Starým Městem a Českým Těšínem. Díky většímu počtu vstřelených branek se tak ale držíme opravdu jen těsně před nimi. Chci jako vždy poděkovat všem borcům za takto zodpovědný přístup k utkání. Ono to v takovém zápase možná vypadá jednoduše, ale udržet si konzistentní výkon po celou dobu utkání, které je už po prvním poločase rozhodnuté, není zase tak samozřejmé. Naši dorostenci to však zvládli a za to jim patří uznání…

Za TJ Sokol Dobrá vedoucí dorostu

Stanislav Drexler

Sestava: