Dorost: Dobrý úvod, ale špatný závěr

FK Český Těšín vs TJ Sokol Dobrá 4 : 2

V sobotu 2. září odehráli naši dorostenci 4. zápas Krajské soutěže dorostu proti Českému Těšínu na hřišti soupeře. Tentokrát se nehrálo na umělé trávě jako vždy, ale na travnatém hřišti na ul. Dr. Slámy. Těšili jsme se, že si to po několika letech protrápených na „těšínské umělce“ užijeme, ale byli jsme zklamaní. Hřiště vůbec nebylo ve stavu hodném pohledného fotbalu.

Nicméně stav hrací plochy byl pro oba týmy stejný, takže se rozhodně není na co vymlouvat. Naši borci začali mnohem lépe a s nekvalitním terénem a kvalitním soupeřem si od prvních minut uměli poradit. S fyzicky zdatnějším soupeřem jsme od začátku hráli vyrovnaný zápas, technicky jsme ho v mnoha pasážích 1. poločasu přehrávali, což vedlo už v 9. minutě k našemu vedoucímu gólu Šimona Ochmana. Soupeř ovšem nepolevil a hned za 3 minuty skóre zkorigoval. Našim se však během prvního poločasu dařilo udržet si svoje tempo a technickou převahu. Díky tomu jsme 1. poločas vyhráli 1:2, kdy v 18. minutě skóroval pro změnu Vojta Ochman.

Začátek druhého poločasu jsme ještě jakž takž zachytili, ale asi od 70. minuty jsme začali úplně ve všem propadat. Jasnou příčinou tohoto úpadku byla nedostatečná fyzická kondice v podstatě téměř celého týmu. Jakmile není fyzička, přestane fungovat nejen tělo, ale i mozek a v tu chvíli už nehrajeme fotbal, ale jen příhlížíme fotbalu soupeře. Dále už jsme se na nic nezmohli. Soupeř nám nasázel další 3 branky a urval si zaslouženě vítězství pro sebe. Dva borci nám prostě celý zápas neuběhají a nevyhrají. A noví dorostenci, kteří přišli s žákovských kategorií, potřebují jednoduše více času na adaptaci, aby dokázali takto fyzicky vyspělému soupeři vzdorovat.

Doufám, že když né minule Mořkov, tak že už snad konečně Český Těšín nám v tomto 2. poločase otevřel oči a kluci pochopili, že bez pravidelné a kvalitní tréninkové přípravy to prostě nepůjde. Tímto chci na každého staršího dorostence znovu apelovat, aby k tomu přistoupil se vším respektem a zodpovědností a šel tak i příkladem těm mladším, kteří tě ke svému růstu potřebují. Trenér Kamil Zícha vám to všem v kabině po zápase jasně připomenul, jak je třeba k tomu přistoupit, pokud chceme vidět výsledky. Takže borci, jak bylo to přísloví z minule.….?

Za TJ Sokol Dobrá vedoucí dorostu

Stanislav Drexler