Dorost na úvod sezóny nezaváhal

TJ Sokol Dobrá – TJ Bystřice   7 : 1

    Tak nám začala nová fotbalová sezóna Krajské soutěže dorostu roku 2023-2024 a naši dorostenci do vní stoupili s absolutním přehledem. V prvním domácím zápase pod vedením nového trenéra Kamila Zíchy rozstříleli Bystřici v poměru 7:1.

    V posledním zápase uplynulé sezóny proti Bystřici jsme byli tím horším týmem my, ale tentokráte to na hřišti vypadalo úplně jinak. Základní sestava (viz. níže) nastoupila bez našich zkušených opor Ondřeje Pohludky, Honzy Čagaly a Honzy Zíchy, ale i tak předváděla výborný výkon v tahu na bránu a tak jsme hned v první minutě vedli gólem Šimona Ochmana 1:0. To byl „rychlý direkt“ pro soupeře a dále jsme Bystřici přehrávali po všech směrech a do šaten šli tak v absolutní pohodě za stavu 3:1 pro Dobrou.

    V druhém poločase tak bylo více prostoru na střídání a šanci dostali úplně všichni. Už v základní sestavě se hned od prvních minut objevili nováčci v týmu Patrik Stryja a Samuel Nytra a určitě svým výkonem nezkalmali. Dalšími nováčky v týmu jsou Dominik Heczko, Jan Kalus a Patrik Namyslo. Po zapojení všech nováčků do hry šla kvalita naší hry dolů, ale není se čemu divit. Jednak všem docházely síly, protože bylo krátce po poledni a asi 30°C ve stínu a taky nemají „natrénováno“, protože je po letní pauze a tréninková zátěž ještě z důvodu trvajících prázdnin nenaběhla na plno. Soupeř byl na tom samozřejmě stejně, ale my jsme se s tím poprali výrazně lépe. Všichni odevzdali na hřišti maximum a konečný výsledek 7:1 to jen potvrzuje.

Sportu zdar a fotbalu zvlášť!

Za TJ Sokol Dobrá

Stanislav Drexler