Dorost: Vítězné zakončení sezóny

   V sobotu 17.6.2023 se doberští dorostenci loučili s touto sezónou na domácím hřišti na Spartě. A rozloučili se více než důstojně. Vítězstvím 3:2 si udrželi skvělé konečné 3. místo v tabulce Krajské soutěže se ztrátou pouhých 6 bodů na druhou Kopřivnici a 12 bodů na první Frýdek-Místek.

    Tentokráte se do hry zapojili další uzdravení a to Marek Pokorný a Tadeáš Chodura, který zároveň odehrál svůj poslední zápas za dorost. A nebyl sám. S doberským dorostem se tímto zápasem loučili také Matěj Rozehnal, Jiří Staroba a brankář Václav Koloničný, ten však stále jako zraněný, takže zápas sledoval pouze z lavičky.

   Hned od prvních minut byla vidět u všech borců obrovská chuť odvést na hřišti a v tomto zápase maximum, prostě byla na nich vidět radost z fotbalu. V naší bráně se výborně předvedl touto dobou ještě starší žák Filip Feber. Za mně předvedl velice vyspělý výkon hodný už zkušené borce z dorostu. Podobně se předvedli i další žáci na soupisce. Všichni naši borci hráli zodpovědně dozadu, při tlaku soupeře nepanikařili, dobře presovali a přerušovali veškerou útočnou snahu soupeře už ve středu hřiště, ba častokrát už na jeho vlastní polovině. Po zisku míče jsme rychle a dobře kombinovali a dostávali se tak často před bránu soupeře. V podstatě jsme díky našemu přístupu Frýdlant jednoznačně přehrávali celé dva poločasy a většina zápasu se hrála na jeho půli. A tak jsme postupně góly Honzy Zíchy, Honzy Čagaly a Marka Pokorného vedli v 70. minutě zápasu už 3:0. Jak jste si určitě všimli, výsledek zápasu však tak jednoznačný průběh utkání nenapovídá. Ano, naši borci se nechali ukolébat svou jednoznačnou převahou a mysleli si, že už je rozhodnuto. Toho Frýdlant okamžitě využil a z nenadálé akce, kterou jsme podcenili, snížil hned v 73. minutě skóre zápasu na 3:1. To byla samozřejmě nová krev v žilách Frýdlantu a najednou byli všude dříve, byli bojovnější, agresivnější a v soubojích úspěšnější a my o to více nervóznější. Tento průběh vedl k dalšímu snížení skóre soupeřem na 3:2 v 83. minutě. Do konce tak zbývalo pro nás těžkých ca 10 minut zápasu včetně prodloužení za ošetřování zraněných hráčů. Naši borci se však dokázali oklepat a dobře rozehraný zápas už neztratit.

   Jak jsem předeslal, zápas to byl výborný a byla radost ho sledovat, i když jsem ho sledoval z pozice pomezního rozhodčího. Všichni borci nechali na hřišti maximum, někteří šli dokonce až za hranici svých možností. A právě těm jménem celého doberského fotbalu upřímně děkuji a smekám před nimi. Nejen za přístup k zápasům, ale především za zodpověný přístup k tréninkům a celému týmu. Jste tou nejlepší motivací pro všechny! Nejsem úmyslně konkrétní, abych se někoho nedotknul, protože borci sami dobře vědí, ke komu to míří. Děkuji všem za celou sezónu 2022-2023 a taky děkuji trenéru Janu Pánkovi za odvedenou práci v týmu. Jeho působení bylo sice krátké, ale určitě i tak zanechal v týmu nějakou stopu.

Sportu zdar a fotbalu zvlášť!

Za realizační tým

Stanislav Drexler, vedoucí dorostu