Dorost ztratil i ve Vendryni

V sobotu 10.června sehráli naši dorostenci předposlední kolo Krajské soutěže Dasyn na půdě TJ Vendryně. Dvě kola před koncem sezóny jsme si drželi 3. místo v tabulce soutěže se 4-bodovým náskokem před Starým Městem. Pro udržení si 3. místa až do konce soutěže jsme potřebovali bodovat, ale bohužel se nám to nepovedlo.

Od prvních minut zápasu byla Vendryně lepším týmem ve všech aspektech. Nebudu se proto opakovat, protože se v podstatě v naší hře projevovaly jedny a tytéž problémy a slabiny, o kterých jsem se zmiňoval už dříve a které nás v posledních zápasech z mnoha důvodů neustále provázejí. Pro tentokráte se do zástupu zraněných přidal i brankář Vašek Koloničný, a tak byl trenér Honza Pánek opět donucen pozměnit sestavu podle našich aktuálních možností. Do brány nastoupil stopér Ondřej Pohludka, bývalý brankář, a tak bylo potřeba jej nahradit v poli. Do sestavy se po dlouhé nemoci vrátil stopér Matěj Rozehnal, ale bohužel to pro něj bylo moc narychlo a neměl před tímto zápasem prakticky žádnou tréninkovou a herní zátěž. Nicméně i přesto podal za daných okolností dobrý výkon. Dalo by se určitě vypíchnout více dobrých individuálních výkonů, ale bohužel se znovu pozměněné sestavě jako celku celý první poločas nedařilo najít herní pohodu a tak jsme před koncem poločasu inkasovali první gól za faul našeho brankáře na útočícího hráče v pokutovém území.

Do druhého poločasu byl trenér donucen reagovat a zásadně tak pozměnil sestavu z prvního poločasu. Tyto změny se projevily okamžitě po začátku druhé půle a byly zřejmé a viditelné po celý druhý poločas. V tomto poločase bych chtěl vyzdvihnout především výkon Honzy Čagaly, který se ze středu pole z 1. poločasu vrátil do obrany, ale tentokráte na pozici stopéra spolu se Sebastiánem Vraňákem. Oba zmínění se tady skvěle potkali, výborně se doplňovali a začali jsme tak hrát ze spolehlivé, zajištěné, sebejisté a dobře rozehrávající obrany směrem dopředu. Na skvěle hrající stopéry dobře navázal celý zbytek týmu a najednou to vypadalo úplně jinak. V této půli jsme byli celou dobu tím lepším týmem my. Vytvořili jsme si spoustu šancí, že kterých jsme mohli skórovat a otočit vývoj zápasu v náš prospěch. Bohužel zápas vyhrávají vstřelené góly a to se nám nepovedlo. Soupeř naopak ukázal svou 100% produktivitu a z jedné šance nám v 90. minutě vstřelil druhý gól.

Tento zápas nám opět ukázal obě dvě strany mince. Znovu se ukázalo, že máme talentované hráče schopné hrát vyrovnaný zápas i s těmi nejlepšími soupeři z této soutěže, ale bohužel bez poctivé a pravidelné tréninkové přípavy nám chybí spousta fotbalových návyků, bez kterých se takovéhle soupeře nedá porážet…

Děkuji,

za realizační tým Stanislav Drexler,

vedoucí dorostu