Dorost otočil nepříznivý vývoj zápasu

TJ Sokol Dobrá-TJ Mořkov 2:1

V neděli 21.května odehráli naši dorostenci 23.kolo Krajské soutěže dorostu DASYN domácím zápasem proti Mořkovu a za výhru urvali další 3 body.

Hlavní sestava se pořád potýká s chybějícími oporami našeho týmu. Ve středu hřiště nám stále chybí Filip Čapčuch s Markem Pokorným, na stoperovi Matěj Rozehnal a v pravo bek Honza Čagala. Bohužel nám opět chyběla i naše nová posila Sebastián Vraňák, který se v předešlých zápasech na výbornou osvědčil jako stopér. Trenér Jan Pánek měl tak znovu nelehký úkol postavit základní sestavu tak, aby fungovala. Museli jsme se samozřejmě opřít o především výbornou obranu a tak v ní nastoupili ti nejzkušenější borci Jiří Staroba, Jan Zícha, Ondřej Pohludka a Šimon Ochman. V záloze museli na stranách nastoupit žáci Martin Čtvrtka a Filip Skotnica. Na hrotu bojovali Tadeáš Chodura s Vojtou Ochmanem podporovaní středem zálohy Robinem Foldynou a Petrem Jeníkem.

Začátek zápasu nám však moc nevycházel. Ve středu hřiště se nám nedařilo udržet míč na svých kopačkách především díky dobře presujícímu soupeři. Ten k nám přistupoval velice rychle díky svému dobrému kontaktnímu postavení. Po naší ztrátě jsme naopak my naše postavení neměli ideální, stáli jsme vždy daleko od soupeře a ten tak měl hodně volného prostoru ke kombinaci a k rychlým protiútokům. Naše obrana tak měla spoustu těžké práce tyto protiútoky včas zastavovat. Bohužel už v 7.minutě hrací doby dokázal soupeř využít našich problémů a projít až do našeho vápna, kde už náš brankář Vašek Koloničný nemohl proti soupeřově střele k tyči vůbec nic dělat. Prohrávali jsme 0:1. Soupeř byl fyzicky i technicky dobře připraven a tak nás čekal těžký úkol zvrátit takovýto vývoj zápasu. Trenér se snažil využívat častého střídání našich žákovských posil pro udržení vysokého tempa v tlaku na soupeře. My jsme ale potřebovali mít tempo vyšší než soupeř a hlavně jsme potřebovali zvýšit kvalitu naši hry ve středu hřiště. To byla jediná možnost, jak otočit vývoj utkání. Moc se nám to nedařilo, nervozita stoupala a tak už jsme ve 20.minutě měli dvě žluté karty. I když to pořád nebylo ideální, postupně se nám dařilo zvyšovat tlak na soupeře a dostávat se do blízkosti jeho branky. V 31.minutě jsme za naši bojovnost byli odměněni. Po nařízeném přímém kopu se k odraženému míči jako první dostal Ondřej Pohludka a nekompromisní dorážkou prostřelil brankáře hostů. Srovnali jsme na 1:1. Kontaktní gól vlil další energii do našich borců a hned za 7 minut se po úspěšném přerušení soupeřova útoku dostal do rychlého brejku sám proti dvěma Vojta Ochman. Díky nabíhající levé záloze se musel jeden soupeřův hráč trochu odpoutat a tak mohl Vojta zkusit souboj jeden na jednoho. Podařilo se mu soupeře dostat pod tlak a ten byl nucen Vojtu zastavit faulem. Souboj se odehrál už v prostoru vápna, takže rozhodčí správně nařídil pokutový kop. Exekutorem byl určen Robin Foldyna, protože Vojta nebyl schopen po faulu nějakou chvíli pokračovat ve hře. Robin se svého úkolu zhostil na výbornou a navýšil tak skóre zápasu na 2:1.

Ani vstup do druhého poločasu nebyl z naší strany ideální. Tentokráte né z pohledu branek, ale z pohledu žlutých karet. Souboje s Ondrou Pohludkou jsou pro jeho houževnatost z pohledu soupeře vždy velice nepříjemné, ale tentokrát se sudí rozhodl jeho zákroky odměnit žlutou kartou už podruhé a tak musel jít Ondra do kabin. Dohrávali jsme jen v deseti. No dohrávali, ona byla teprve 49.minuta zápasu, tak na nás trochu padla nervozita. Do obrany se tak z hrotu musel na pozici stopéra stáhnout Tadeáš Chodura. Jak jsem už však zmínil minule, je to náš nejuniverzálnější hráč, takže to byla jediná možná volba, jak udržet tento stav zápasu až do konce. Tento tah vyšel a borci svou bojovností dokázali zápas i v deseti dotáhnout do vítězného konce.

Díky za podporu všem fanouškům na tribuně, které bylo opravdu slyšet. Věřím, že tohle našim dorostencům pomáhá v těchto nelehkých situacích a nabíjí je to energií, kterou pak ze sebe na hřišti dokážou vydat na maximum.

Za realizační tým

Stanislav Drexler,

vedoucí dorostu