Domácí výhra s hořkou příchutí

Ve středu dne 10.5.2023 dohrávali naši dorostenci již 2x odložený zápas s Vlčovicema. Získali jsme z něj 3 body za výhru, ale výsledek tak úplně neodpovídá dění na hřišti.
Trápení našeho týmu jako by mělo druhé pokračování z předchozího zápasu. Aby toho nebylo málo, kvůli zranění nám vypadl další důležitý ofenzívní záložník Marek Pokorný. Tím se nám totálně rozpadla hlavní osa týmu a došlo k dalším zásahům do sestavy. Pozvánku tak dostali noví hráči ze starších žáků. Tomáš Špok tak byl už v základní sestavě a na lavičce náhradníků bylo dalších 6 starších žáků viz. přiložená sestava.
Průběh zápasu byl velmi podobný tomu předchozímu. V čem jsem však viděl pozitivum bylo, že se nám podařilo přijmout situaci v týmu takovou, jaká je a frustrace na hřišti a nervozita tak byla v prvním poločase minulostí. Fotbalové trápení a hledání se na hřišti ale pokračovalo. Kvůli absenci Marka Pokorného jsme tak tentokráte měli ještě větší díru ve středu hřiště než naposledy a soupeř toho dokázal využívat. Ve středu hřiště nás v podstatě přehrával a zakládal tak neustálé protiůtoky. Ale opět díky dobrému výkonu naší nové stopérské dvojice Sebastiána Vraňáka a Honzy Zíchy a krajních obránců Honzy Čagaly a Jirky Staroby jsme zvládli zastavovat ofsajdově hraniční protiůtoky soupeře včas a první poločas tak dohrát vítězně. Po trefě Šimona Ochmana z 16.minuty a Robina Foldyny z 28.minuty si svou slávu užil i nový hráč na hřišti Filip Skotnica, kdy svou premiérovou trefou za dorost zvyšoval ve 40. minutě na 3:0.
Druhý poločas se našim výkonem začal více přibližovat našemu předposlednímu zápasu. Nezačali jsme dobře a hned ve 47.minutě jsme inkasovali. Soupeř naší nervozity dokázal využívat a ještě jednou se mu podařilo stav zkorigovat. Možná i díky tomu, že neměl na lavičce náhradníků ani jednoho hráče navíc, jsme dokázali stav 3:2 ubránit až do konce zápasu.
Jak bylo řečeno už minule, není každý den posvícení. Z takovýchto zápasů si je třeba vzít především ponaučení, všechny nedostatky zapracovat do tréninku a hlavně plnit své tréninkové povinnosti na 100%, protože ”bez práce nejsou koláče…”

Za realizační tým
Stanislav Drexler
vedoucí dorostu