Dorost remizoval s Frýdkem-Místkem 1:1 


Dnes odehráli naši dorostenci těžké utkání na půdě Frýdku-Místku. Získali jsme cenný bod za remízu, který může být v konečném umístění velmi důležitý. Ale na rovinu, mohlo být i lépe.
Bohužel se hrálo na umělé trávě. Rychlost míče a celé hry je na tomto povrchu vyšší a tak pro nás nebyl začátek zápasu vůbec jednoduchý. Museli jsme si zvyknout na umělý povrch a celkově na herní styl, který je třeba na takovém povrchu preferovat. V tomhle má Frýdek-Místek nespornou výhodu vůči ostatním týmům ve skupině a hned v 9.minutě toho dokázal využít. Po rychlé rozehrávce z rohu a následné kombinaci po zemi se míč dostal k osamocenému soupeři v našem vápně a ten se nemýlil. Frýdek-Místek se ujal vedení 1:0. Domácí byli z mého pohledu celý první poločas více na míči, lépe kombinovali a vytvářeli si nadějné pozice. Naše obrana je však i přesto do žádného dalšího úspěšného zakončení nepustila.
Druhý poločas jsme začali mnohem lépe a celkově jsme v něm soupeře přehráli. Dobře jsme presovali hned za hranicí soupeřova vápna a domácí tak měli problém založit kloudnou akci. Naopak my jsme díky této taktice získali několik nadějných příležitostí, kdy jsme mohli skórovat. Byli jsme rychlejší, agresivnější a celkově bojovnější. A už v 49.minutě jsme za to byli odměněni, kdy po krásné akci z levé strany skóroval před bránu nabíhající Petr Jeník. Bohužel jsme z několika šancí proměnili jen tuto jednu a je třeba říct, že jsme měli i tutovky. Soupeř se snažil naši bránu ohrožovat brejky, kdy se mu to jednou málel povedlo, ale naštěstí z dvou metrů přestřelil naši bránu. Více toho soupeř v druhém poločase nepředvedl, protože více jsme mu prostě nedovolili.
Po zápase všichni věděli, že jsme tady dneska mohli vyhrát, ale na to se historie neptá. Děkujeme našim borcům za předvedený srdnatý výkon, protože jsme v této sezóně první, kdo vzal Frýdku-Místku body a to ještě na jeho hřišti, takže klobouk dolů.

Za realizační tým
Stanislav Drexler
Vedoucí dorostu