Výsledkový servis 22.4.-23.4.2023

1.B třída sk.C

VIDESESTŘIH ⚽https://youtu.be/XxS3KSUE4WQ

REPORT ZE ZÁPASU ⚽

Povedenou prozatímní jarní část prožívají fotbalisté Dobré i Lískovce, které proti sobě svedlo páté jarní kolo. Duel obou celků, které po nepovedeném podzimu pomalu stoupají tabulkou byl rovněž soubojem o to, který tým zůstane jako poslední na jaře 100% ve sbírání bodů.

Doberští stále zůstávají na jaře jediným stoprocentním týmem! Přitom tomu mohlo být úplně jinak. Hned 10 sekund po úvodním hvizdu se po rychlé přihrávky dostal do samostatného úniku Strouhal. K jeho smůle však pohořel a brankář Hanke si tím připsal nesmírně důležitý zákrok. Poté začlo být utkání opatrnější. Oba týmy hrály se stoprocentním nasazením, což definoval nádherný pokus Davida Fromeliuse. Ten svým dokonalým volejem z 25 metrů zaskočil úplně všechny a poslal tím Lískovec do vedení. Utkání tento gól pomohl, Dobrá zahodila veškerý respekt a začala se tlačit směrem dopředu. Někdy to však bylo ke škodě jako například v 31’ minutě, když se domácí obrana nedokázala chytit a hostujícím útočníkem, který postupoval sám na bránu. Kdo ví, jak by utkání vypadalo, kdyby jeho pokus pouze neorazítkoval tyč.

Po poločase se Doberští hnali za vyrovnáním a jejich snaha se vyplatila poměrně brzy. Již ve 49’ minutě se po krásném centru Ondry Gryžboně z pravé strany zkušeně z voleje prosadil kanonýr Ondřej Zícha. Přinesl tak tížený klid na kopačky svého týmu. Zápas nahoru dolů mohl skončit všelijak. V 82’ minutě se po dlouhém autovém vhazování dostal na zadní tyči k míči Martin Sekanina, který tváří v tvář brankáři nezaváhal. Domácí tak otočili utkání na svou stranu. Vyhrocený závěr si mladý celek dokázal pohlídat a proti jednomu z nejlépe hrajících celků soutěže bere tak veledůležité 3 body, které následně oslavil na místní pouti.

OP starších žáků FM

V sobotu dopoledne odehráli starší žáci domácí zápas proti Lučině.

Soupeře jsme moc k míči nepouštěli a zápas byl prakticky v naši režii. Škoda šancí, které jsme nedokázali proměnit, jinak by byl výsledek o dost vyšší. Atmosféru sobotního utkání bohužel kazil soupeř, který zápas psychicky nezvládal a napadal sprostými výrazy všechny okolo. Ale i to nic nemění na tom, že jsme vybojovali 3 body a stále si držíme první místo v tabulce.

Trenéři - Knödl Tomáš a Schnapka Robert

OP mladších žáků FM

V neděli odehráli mladší žáci na domácím hřišti utkání 17. kola okresního přeboru proti borcům z FK Frýdek-Místek. Byla to zábavná divočina pro diváky i trenéry, která skončila remízou 6:6.