Dorostenci porazili doma i Fryčovice

Dnes přijeli bojovat o body do Dobré dorostenci z Fryčovic. Hned od začátku to byl boj, na jehož konci byli těmi úspěšnějšími opět "dobeřští dorostenci". Po dnešním kole zůstává umístění v tabulce soutěže beze změny, Dobrá si udržela průběžnou 2. příčku a bod za námi nás neustále stíhá Kopřivnice.

    Podle skóre by si nezúčastněný řekl, že to byl jednoznačný zápas. Ale ne, tak jednoduché to zase nebylo. Byl to boj, ale trochu v jiném slova smyslu. Tentokrát jsme bojovali více sami se sebou než proti soupeři.

    Vstup do zápasu jsme měli podobný těm předchozím. Kluci od prvních minut "vletěli" na soupeře, snažili se rychle kombinovat a přecházet do útoku a už v 8. minutě uklízel do odkryté brány po krásném centru z pravé strany Šimon Ochman na 1:0. Hned po dvou minutách se situace opakovala, tentokráte přišel centr z levé strany na kopačku Vojty Ochmana a ten nekompromisně zvyšoval na 2:0. Naši borci pokračovali ve skvělé hře dále a v 19. minutě zahrál soupeř metr před vlastním vápnem rukou. Standartní situace se ujmul Robin Foldyna, krásně obstřelil soupeřovu zeď a prostřelil i brankáře. Zvyšoval tak na 3:0. Od této chvíle se ale začal měnit obraz naší hry. Myslím si, že nakrmeni pocitem, že "gól si může dát každý", jsme začali méně kombinovat a více sólovat Přestali jsme hrát týmově a začali hrát každý více sám za sebe. Tohle následně vedlo k tomu, že jsme najednou nebyli schopní dojít do soupeřova vápna a naše akce končily mnohem dříve, než by bylo potřeba. Na celý náš tým padla jakoby únava, jako by nás to přestalo bavit.

    O poločasové přestávce na to naše borce v kabině dobře upozorňoval trenér Jan Pánek a uděloval hráčům pokyny, jak se tady z toho vymanit. Popravdě, vůbec se nám to na hřišti nedařilo a tak, jak se v prvním poločase hrálo téměř neustále na polovině soupeře, tak tentokrát se hrálo téměř neustále na polovině domácích. Nedokázali jsme kombinovat na malém prostoru, chyběla nám středová přechodová část, kudy by jsme míč dokázali vyvézt na polovinu soupeře. Soupeř dokázal využívat naší neschopnosti udržet si míč na svých kopačkách a svým presinkem nám většinu našich rozehrávek zastavoval ještě na naší polovině. Více toho však Fryčovice nedokázaly předvést a přes naší výborně hrající obranu se vůbec nedokázali prosadit. Naši borci i přes né ideální herní pohodu dokázali několikrát přejít do protiútoku a 2x dokonce i s gólovým zakončením. Nejprve byl v 67. minutě za soupeřovu hru rukou ve vápně nařízen pokutový kop a jeho exekutor Ondřej Pohludka pálil nekompromisně k pravé tyči a navýšil tím skóre zápasu na 4:0. Tento gól nás tak trochu uklidnil, dařilo se nám pak lépe na míči a díky tomu jsme za dalších 10 minut mohli slavit další branku. Díky výborně presujícímu Marku Pokornému jsme ve středu hřiště na polovině soupeře získali míč a sám Marek pak následnou krásnou individuální akcí navýšil na výsledných 5:0 střelou po zemi k pravé tyči. Zápas jsme už pak dohrávali ve větší pohodě a do utkání tak mohli zasáhnout a sbírat tak herní zkušenosti i naši starší žáci Martin Čtvrtka a Nicolas Smolík.

    Co říct na závěr? Všichni do jednoho po zápase cítili, že to nebyl vůbec ideální výkon, že tam byla spousta věcí špatně, ale děkujeme vám, že jste se dokázali přenést přes tu špatnou herní náladu a svým "srdíčkem" jste dokázali udržet vývoj zápasu na naší straně. "Hoši děkujem!!!"

 Za realizační tým

Stanislav Drexler

Vedoucí dorostu