Dorost loupil v Příboře

FK Primus Příbor - TJ Sokol Dobrá 0:7

Dorost loupil i v Příboře
 
Dorostenci vyhráli potřetí v radě
Tentokrát jeli naši borci do Příbora. Na rovinu, jeli jsme si pro jasné 3 body, všichni jsme to tak vnímali, a právě takový přístup vede často k podcenění soupeře. Doberští dorostenci toto ovšem nepřipustili. Díky další výhře si držíme průběžné 2.místo v tabulce o bod před dotírající Kopřivnicí.


Hned na začátku však musím vyzdvihnout kvalitu domácí hrací plochy. V tomhle má Dobrá opravdu co dohánět. Vzhledem k tomu, že den předem téměř celý den pršelo a na večer hřiště zasypalo 5 cm mokrého sněhu, tak příborské hřiště bylo jako z “žurnálu”. Tvrdé, “suché” a krásně zelené. A to bylo mizerné počasí téměř dva týdny v kuse. Paráda…
Byla to předzvěst pěkného kombinačního fotbalu v podání “doberských”. Před zápasem v kabině ovšem trenér Jan Pánek kromě udělování taktických pokynů do zápasu také na naše borce správně apeloval, že Příbor má v základu hned 5 starších žáků, tak ať se zápas obejde bez zbytečných tvrdých a nebezpečných soubojů, aby nedošlo k nezaviněným zraněním těchto hráčů. Na lavičce měl pak Příbor ještě další 4 starší žáky. A myslím si, že právě to bylo hlavní příčinou toho, že nám na začátku zápasu chvíli déle, než jsme si zvykli z poledních dvou utkání, trvalo najít ten správný rytmus. Borci prostě nemohli hrát tu svou, pro ně typickou, rychlou a tvrdou nátlakovou hru jak směrem dopředu, tak i při bránění. Chvíli to dokonce vypadalo, že to nebude jednoduchý zápas. Jenže to by nebyli “doberští”, aby tomu nepřišli na kloub. Každých dalších 5 minut zápasu byli naši borci v lepším a lepším tempu, jako by zjistili, kde se na hřišti musí “krotit” a kde naopak můžou “ přitvrdit” a v 19.minutě tak po sólovém průniku Marka Pokorného do vápna soupeře a jeho následném faulování nařídil hlavní sudí pokutový kop proti Příboru. Exekutor Marek nezaváhal a otevřel skóre zápasu na 0:1. Od této chvíle už bylo zřejmé, že jsme tam, kde potřebujeme být a zápas se bude odvíjet podle našich not.


Musím se ale tentokráte omluvit doberským fanouškům za stručnější a né tak přesný přehled dalšího vývoje utkání, ale z pozice postranního rozhodčího nejsem schopen tak dobře vnímat celkový herní projev jak našich borců, tak ani soupeře. V prvním poločase jsem hlídal na soupeřově polovině a naši doberští mně opravdu proháněli. Přiznám se, že uhlídat všechny souboje, auty, ofsajdy, rohy a ještě u toho sledovat průběh zápasu, je nad moje síly 😀.


K vidění byly ale krásné góly ze střel z dálky nejen v podání již zmíněného Marka Pokorného, kdy navyšoval skóre na 0:2, ale stejně tak i Robina Foldyny, kdy po sólovém průniku do vápna zakončoval střelou pod břevno na poločasový výsledek 0:3. Když jsem u těch střel, tak si dovolím trochu předbíhat. Úplně v závěru utkání v 90.minutě padl možná nejkrásnější gól sezóny díky našeho nového hráče Sebastiána Vraňáka, kdy se asi z 30 metrů trefil razantní střelou pod břevno, od břevna šel míč na zem před na brankovou čáru, od té se míč odrazil do brankáře a od něj se zase vrátil zpět do brány a upravil tak skóre na konečných 0:7. Premiéra se vším všudy.
Mezi tím bylo na hřišti vidět hodně individuálních akcí našeho týmu. Po dorážce Robina Foldyny na 0:4 a individuálním průniku Marka Pokorného, kdy zvyšoval skóre zápasu na 0:5, si mohl hodně výletů na soupeřovu polovinu až do velkého vápna dokonce dovolit i stopér našeho týmu Ondřej Pohludka, až v takové pohodě jsme v druhé půli zápas diktovali. V druhém poločase jsme soupeře v podstatě nepustili na naši polovinu, míče jsme získávali už na jeho vlastní půli po našem výborném presinku. Do zápasu se postupně zapojili i naši žáci, kdy ještě v prvním poločase nastoupil Tomáš Špok, v druhém pak i Antonín Řeha a Martin Čtvrtka. Především dva posledně jmenovaní se mohli hned dvakrát zařadit do bodování, kdy Toník vždy po výborné práci na pravém křídle přihrával do vápna Martinovi. Ten na poprvé nezpracoval, napodruhé se mu podařilo asistovat v malém vápně u gólu Filipa Čapčucha na 0:6. K vidění byly i střely do tyče v podání Vojty Ochmana a spousta dalších gólových příležitostí, kdy jsme mohli skóre navýšit i do dvouciferného čísla. Ale myslím si, že můžeme být s výsledkem i předvedenou hrou našeho týmu nadmíru spokojeni a plně se soustředit na další zápas, kdy u nás doma přivítáme nevyzpytatelného soupeře z Fryčovic.


Berte to prosím jako pozvánku na příští domácí utkání doberských dorostenců a poznačte si v kalendáři datum 16.dubna v neděli v 14 hodin. Naši borci si určitě zaslouží vaši podporu, jedině tak jim můžete poděkovat za skvělou reprezentaci našeho ”doberského mládežnického fotbalu”.


Za realizační tým
Stanislav Drexler
Vedoucí dorostu