Dorostenci vyhráli v Jablunkově

FK Spartak Jablunkov - TJ Sokol Dobrá 1:2

Po náročném zahájení jara 2. místo v tabulce

    V neděli 26.3.2023 vstoupili naši “doberští dorostenci” do jarní druhé poloviny KS Dasyn ročníku 2022/2023 odehráním 15. kola této soutěže. A vstup to byl úspěšný, z Jablunkova jsme si dovezli cenné 3 body. Zápas to byl náročný hned z několika důvodů a o to cennější proto výhra je.

    Jako zásadní jsem viděl chybějící sehranost týmu, na což měla samozřejmě vliv zimní pauza. Bylo vidět, že naši dorostenci nemůžou na hřišti najít tu “správnou vlnu”, na které by projeli celým zápasem. Moc nám v tom nepomáhala ani hrací plocha, která patřila do slabšího průměru, co se kvality týče. Ale tohle byly překážky na obou stranách stejné, takže se nelze vymlouvat. V prvních 20 minutách se s tím lépe popasoval Jablunkov a ve 14. minutě nás potrestal vedoucím gólem na 1:0. Naši borci však pokračovali v hledání tempa a během další čtvrthodiny se díky tomu obraz hry změnil k lepšímu v náš prospěch. Odměnou nám za to byla krásná střela Marka Pokorného v 31. minutě, kterou vyrovnal stav utkání na 1:1. 

    Na obou týmech bylo vidět, jak moc chcou v zápase být tím úspěšnějším týmem. Jak by taky ne, vždyť je to zahájení jarní části sezóny. Z toho samozřejmě pramenila až přehnaná přemotivovanost všech hráčů na obou stranách hřiště, jejíž důsledkem pak byla frustrace z prohraných soubojů a ztrát míčů, která se v další fázi zápasu projevovala na hřišti trochu častějšími a více  vyhrocenými situacemi, než by oba týmy chtěly. Druhý poločas byl tímto bohužel hodně poznamenán. Tady ovšem musím vyzdvihnout výkon rozhodčího, který se nedal zmanipulovat ani jednou stranou a zůstal opravdu férový po celý průběh zápasu. 

    Do druhého poločasu, po zásluze v návaznosti na ten první, vkročila lépe Dobrá a po krásné akci v 52 minutě zakončoval do sítě domácích Jan Čagala a ujali jsme se vedení 1:2. Dá se říct, že od této chvíle to byl boj o každý centimetr hrací plochy, tvrdý boj o každý míč a boj o to, kdo toho na hřišti snese více. Emoce cloumaly hráči, realizačními týmy i fanoušky. Naši borci ovšem tento tlak ustáli a dokonce jsme mohli naše vedení i pojistit. V 68 minutě se po krásné akci a stříleném centru před bránu domácích natahoval po míči střídající Tomáš Špok, ale bohužel na míč nedosáhl ideálně. Minutu po té mohl po indivinduální akci zvýšit náš náskok Tadeáš Chodura, ale jeho razantní a technické zakončení pod břevno výborně vytáhl brankář domácích na roh. Až na jednu akci soupeře, kdy se po sérii náhodných odkopů a odrazů míče v našem vápně dostal ke střele soupeř a náš brankář Vašek Koloničný předvedl zásah zápasu a vyrazil jeho střelu mimo naši bránu, jsme Jablunkov až do závěrečného hvizdu rozhodčího do žádné vyložené gólovky nepustili. Díky tomu jsme na konci zápasu mohli slavit těsné, ale opravdu cenné vítězství. 

Děkuji tímto našim dorostencům za srdnatý výkon na hřišti a našim fanouškům za podporu na tribuně, moc si toho vážíme, že nás podporujete i na venkovních zápasech.

Za realizační tým

Stanislav Drexler

Vedoucí dorostu